Geçen ayın (Aralık) yazısına şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
4 Ocak:
Şirketin Ekmek Arası Kod eğitimlerinde bugün d3.js gördük. Diğer grafik çizdirme kütüphanelerinden farkı daha iyi customize edilebilme özelliği var. Aslında grafik kütüphanesi yerine data görselleştirme kütüphanesi diye anılıyor.
7 Ocak:
istanbul-coders’in Swift programlama üzerine gerçekleştirdiği eğitime katıldım. Eğitimde Swift’in geçmişinden, neden objective-C varken çıkarıldığından, farklarından ve geleceğinden bahsettik.
Gerçek örnekler ile Objective-C ile 3 ayda bitecek projenin nasıl 6 aydır devam ettiğinden, karşılaşılan zorluklardan ve alacağı yoldan bahsedildi.
Etkinlik sonrası Swift’e pek ısındığımı söyleyemiyorum.
Konuşmacı: Can Yaman
http://www.meetup.com/Istanbul-Hackers/events/227500718/
12 Ocak:
İTÜ Çekirdek’in gerçekleştirdiği Yeni Nesil Uygulamalar ve Kavramlar isimli etkinliğine katıldım.
Etkinlikte Big Data, IoT, Data Streaming gibi son günlerin trendleri ve bunların ilginç kullanım alanları hakkında ilginç veriler ve bilgiler paylaşıldı.
Beni en çok etkileyen Türkiye’de sağlık sektöründe önemli cihazların üzerinde çalınma durumunda takip edilebilmesi için gizli izleme cihazların olduğuydu.
Konuşmacı: Kıvanç Toker
http://www.meetup.com/%C4%B0TU-Cekirdek/events/227694284/
14 Ocak:
istanbul-coders’in “Dünya’nın en iyi şirketinde çalışmak” isimli etkinliğine katıldım. Etkinlik başlamadan önce yine yarım saat önce buluşup ayak üstü tanıştık. Bu sefer eğitime katılanların hepsi çok genç ve yaşlıydı.
Etkinlikte genel olarak konuşulan başlıklar,
- Nasıl iyi yazılımcı olunur, iyi yazılımcı kime denir
- İyi bir yazılım şirketinin özellikleri nelerdir, iyi bir yazılım şirketine nasıl girilir
Gibi konu başlıkları konuşuldu.
40 dakika ile 1 saat arası sürmesi planlanan etkinlik 3.5 saat sürdü. 4 tane konu başlığı varken sadece ilk slayt geçilebildi. Konuşmacı yetkin olunca sonu gelmedi. Çok iyi bir etkinlik oldu.
Konuşmacı: Isa Goksu
http://www.meetup.com/Istanbul-Hackers/events/228054325/
19-20 Ocak:
Sakarya Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans bölümüne kayıt olmak üzere 19’unda yola çıktım. 1 gece kaldıktan sonra 20’si sabahı üniversiteye kayıt için uğradım. Kayıt işlemlerimi hallettim. Artık yüksek lisans programı öğrencisiyim.
21 Ocak:
istanbul-coders’ın Javascript hakkında orta seviye denilebilecek bir etkinliğine katıldım.
Etkinliğin genel başlıkları
- Javascript’in ilginçlikleri > ++ operatörü ve bunla ilgili yapılan hileler, mülakatlarda sık sorulan hileli sorular ve bizi şaşırtan bunun gibi javascript diline özgü ilginçlikler
- Hoisting >
- Closure
- Proto
- Strict Mode
- Transpilers
- Automation Tools
- Development Tools
Etkinlikten çok memnun ayrıldım. Aynı yaşta olmamız sanırım anlamamı kolaylaştırdı. Bir nevi konuşmacı anladığım dilden konuştu. En çok verim aldığım etkinliklerden biri oldu diyebilirim.
Konuşmacı: Engin Can, Çiçeksepeti
http://www.meetup.com/Istanbul-Hackers/events/228181928/